Snitele natur cu cascaval(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1411) Feliile de carne se bat cu ciocanul de snitele, se sareaza, se pipereaza si se ung cu mustar, apoi se pune cate o felie de cascaval pe fiecare, se ruleaza si se prind cu scobitori. Se pun intr-o cratita cu 1 ceasca cu apa, se acopera cu capac si se dau la foc mic, sa fiarba. Dupa ce au fiert, se scot snitelele iar in apa ramasa se adauga 2 linguri faina, se amesteca sa nu se faca cocoloase si se adauga 1 lingura de mustar sau hrean ras. Se stinge compozitia cu lapte si se lasa la fiert pana se ingroasa. In acest sos punem snitelele si le lasam sa se patrunda.
Friptura de porc cu sos de castraveti(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1432) Se taie carenea in felii groase si se rumeneste in unt. Se caleste ceapa, se pune peste carne, se adauga castravetii taiati fideluta, mustarul, sucul de rosii si vinul. Cand a fiert carnea, se adauga sare, piper si smantana. Se mai da odata totul in cateva clocote si se serveste!
Rulouri din carne umplute cu masline(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1505) Separat intr-o tigaie se inginge untul sau margarina in care se calesc: ceapa, maslinele (curatate de samburi), zarzavatul. Se adauga sarea si piperul si se stinge cu vin. Se umple fiecare felie de carne cu compozitia rezultata, se formeaza rulouri care se inteapa cu o scobitoare si se prajesc in ulei.
Fasole verde cu smantana si carne de porc(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 3446) Intr-o cratita se pune untul la topit si apoi se adauga carnea taiata cubulete. Se adauga ceapa taiata marunt si se lasa sa se caleasca bine impreuna cu carnea, fara sa se arda. Separat se pune la fiert fasolea curatata. Se lasa sa fiarba timp de 1/2 ora. Verdeata se toaca, se freaca cu smantana si faina. Fasolea fiarta se amesteca cu carnea si ceapa, smantana frecata cu faina si verdeata, se potriveste de sare si piper si se mai lasa sa fiarba timp de 10 minute impreuna.
Matrai Borzas(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 10807) Carnea se taie in 8 felii, se bate se sareaza si se pune 1 ora la rece. Intre timp se curata cartofii, se trec prin razatoarea mare, se amesteca cu oul si cu faina, se sareaza si se pipereaza. Feliile de carne se trec intai prin faina, apoi prin amestecul format din cartof-ou-faina – ca la snitele. Se prajesc pe ambele parti, la servire se ung si cu smantana.
Gulas cu galuste(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1400) Carnea se taie in bucati potrivite si se prajeste in untura. Se adauga ceapa taiata felii subtiri. Amesteci mereu, ca sa nu se prinda de cratita. Cand incep sa se rumeneasca, se adauga boia, sare si putina apa, pana ce se fragezeste carnea. La sfarsit se adauga bulionul. Separat se freaca o lingura de untura cu 1 ou, faina, putina apa si sare. Amesteca totul foarte bine. Iei cu o lingurita din pasta si dai drumul galustelor in apa clocotita. Fierbi cam 10 minute. Dupa ce au fiert, le scoti, le scurgi si le pui peste carnea din cratita.
File de porc cu gogosari si cabanos(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1431) Fileul de porc se cresteaza din loc in loc. In crapaturi se baga feliute de cabanos, cubulete mici de gogosar, cate un catel de usturoi. Apoi, se cos toate "ranile formate". Se pune muschiul la fiert inabusit, cu putin ulei, apa si condimente. Cand carnea este aproape fiarta, se muta cratita cu muschiul in cuptor, pentru a prinde o crusta.
Creieri cu ceapa(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1242) Ceapa se toaca marunt si se pune la prajit in suficient ulei. Se adauga creierii, se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust, si se mai lasa 5-10 min. amestecanddin cand in cand.
File de porc in crusta(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1440) Se foloseste fileul mic. Pentru un file, se foloseste un pachet de foietaj gata facut. Se intinde foietajul, se unge cu mustar si se presara cu rondele de ceapa. Se pune peste ceapa fileul de porc sarat si piperat, se mai pune ceapa si deasupra, dupa care se inchide aluatul peste file. Se pune ruloul de aluat, astfel facut, in tava, se inteapa din loc in loc cu furculita si se unge cu ou batut pentru culoare. Se coace la 210C intre 30 si 45 de minute (30 minute pentru file care nu depaseste 600 de grame).
Scurgeti pastaile si clatiti-le sub jet de apa rece. Se amesteca pesto cu 1 lingura de ulei. Amestecati apoi ceapa cu fasolele. Se asesoneaza apoi salata dupa gust cu piper.
Intepati cartofii cu o furculita si lasati-i in jurul valorii de 8 minute la putere maxima in cuptorul cu microunde.
Scoateti apoi cartofii si lasati-i infasurati intr-un prosop inca cca 5 minute. Se prepara apoi frigaruile cu muschi, carnati si dovlecel.
Incalziti restul uleiului ramas in doua tigai si prajiti 10-12 minute frigaruile pana se rumenesc - sau pe gratarul incins, se ung frigaruile cu uleiul ramas si se rumenesc 10-12 minute pana devin aurii.
Frigaruile se servesc cu cartofi copti si salata de fasole pastai.
Energie (1 portie) - 490 kcal Proteine - 28 g Grasimi - 28 g Carbohidrati - 32 g .